У Вінниці затримали гопника-гастролера: гуляв по місту 4 дні

Новини Вінниці / У Вінниці затримали гопника-гастролера: гуляв по місту 4 дні

Ввечері 24 серпня у Вінниці пограбували 45-річного місцевого жителя. Зі застосуванням фізичної сили нападник відібрав мобільник та золотий ланцюжок. Знайшли гопника поліцейські через 4 дні. Виявилось, що до пограбування причетний зальотний молодик з певним кримінальним минулим.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, розшукали та затримали 22-річного хлопця 28 серпня. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Про пограбування поліції повідомив 45-річний вінничанин. Чоловік розповів, що близько 21.30 на вул. Софії Русової (кол. Молодогвардійська), що на Старому місті, невідомий хлопець силоміць забрав у нього мобільний телефон й золотий ланцюжок та втік.

В ході оперативно-розшукових заходів та за допомогою можливостей кримінального аналізу поліцейські встановили зловмисника, причетного до пограбування. Ним виявився житель Миколаївської області. Як з’ясувалось, хлопець раніше притягувався до кримінальної відповідальності за майновий злочин.

Частину речових доказів він встиг збути.

За цим фактом поліція розпочала досудове розслідування за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). За таке правопорушення передбачено до 10 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Вінницькою окружною прокуратурою.

Макс Мельник

29 серпня, 2023