У Вінниці затримали 17-річного хлопця, який підпалив ТЦК

Новини Вінниці / У Вінниці затримали 17-річного хлопця, який підпалив ТЦК

Поліція Вінниччини з СБУ затримала неповнолітнього диверсанта.

У Вінниці затримали 17-річного хлопця, який підпалив ТЦК. Навесні його завербували ворожі спецслужби, і за їх вказівкою 17-річний житель Одещини прибув до Вінниці, де мав влаштувати диверсію та продовжити підпали ТЦК та авто військових на Житомирщині. За виконані завдання підлітку обіцяли щедру винагороду.

Про підпал Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомили в поліцію 6 липня близько 04:15. Невідома особа кинула в будівлю дві пляшки із запальною сумішшю, що спричинило пожежу. Вогонь загасили військові, уникнувши значних пошкоджень.

Особу правопорушника та його місцеперебування оперативно встановили працівники Управління карного розшуку обласної поліції. Неповнолітнього мешканця Білгород-Дністровського району Одеської області затримали в одному з вінницьких хостелів.

Під час обшуків у фігуранта вилучили саморобну запалювальну суміш та мобільний телефон, який він використовував для фільмування злочину та спілкування з агресором. Як з'ясувалося, навесні агенти кремля запропонували легкі гроші хлопцю, який шукав роботу в інтернеті. Спочатку неповнолітній виконував «тестові» завдання та надсилав росіянам фотографії з локаціями Сил оборони у портовому місті. Після цього український диверсант був «відряджений» до Вінниці для підпалу будівлі ТЦК, а звідти мав їхати на Житомирщину.

Поліцейські передали фігуранта працівникам УСБУ у Вінницькій області, які кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – підпал, спрямований на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення, вчинений в умовах воєнного стану, та повідомили йому за цією статтею про підозру.

Відповідно до санкції інкримінованої статті юнакові загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна. Також хлопця перевіряють на причетність до аналогічних злочинів на території інших регіонів.

 

Михайло Білик

31 липня, 2024