У Вінниці засуджено шанувальницю Кремля: жінка просувала соцмережами ворожі наративи

Новини Вінниці / У Вінниці засуджено шанувальницю Кремля: жінка просувала соцмережами ворожі наративи

У Вінниці засуджено громадянку РФ, яка проживала у смт Стрижавка. Навіть після початку повномасштабного вторгнення громадянка рф зберегла вірність ворожій пропаганді щодо агресії російської федерації проти України.

Як повідомляє пресслужба УСБУ у Вінницькій області, на своїй сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» вона поширювала антиукраїнські публікації та звеличувала злочини російських загарбників, захоплювалася країною-агресором, висловлювала свою «любов» до росії та її президента.

Також за матеріалами СБУ перед судом постав працівник Ладижинської ТЕС. Як встановлено досудовим розслідуванням, він поширював на власній сторінці у забороненій соціальній мережі «Вконтакте» відеоматеріали, які містять публічні заклики до зміни меж території або державного кордону України.

У межах розпочатих кримінальних проваджень слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозри за ч. 1 ст 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч.2 ст.436-2 (виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України, скерували до суду обвинувальні акти.

За матеріалами Служби безпеки, судом їх визнано винними у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі за посягання на територіальну цілісність України та 2 років за виправдовування збройної агресії рф.

Розслідування проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.