У Вінниці засуджено поплічницю окупантів. Жінку у разі претину кордону ЄС можуть екстрадіювати

Новини Вінниці / У Вінниці засуджено поплічницю окупантів. Жінку у разі претину кордону ЄС можуть екстрадіювати

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини ще ворожої прихильниці, яка добровільно співпрацює з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини. За даними слідства, 33-річна місцева мешканка, у березні 2022 року вступила у злочинну змову з окупаційними військами рф та представниками так званої «ЛНР».

Про це повідомляє управління СБ України у Вінницькій області.

Колишня адміністраторка центру надання адмінпослуг Білокуракінської селищної ради надала добровільну згоду на призначення її на посаду начальника т. зв. «загального відділу адміністрації Білокуракинського району «ЛНР».

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України за добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, та скерували до суду обвинувальний акт.

За матеріалами Служби безпеки, судом її визнано винною у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

В СБУ наголошують, що колаборанти та зрадники українського народу обов’язково відповідатимуть перед законом.