У Вінниці засудили крадія лікарняного візка

Новини Вінниці / У Вінниці засудили крадія лікарняного візка

Сьогодні, 13 квітня, Вінницький апеляційний суд змінив вирок чоловікові, котрий із лікарні швидкої медичної допомоги викрав візок для транспортування хворих. Він «додав» вказівку про початок відбування покарання та про зарахування до нього попереднього ув’язнення під час досудового розслідування.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницького апеляційного суду, таким чином апеляційну скаргу прокурора колегія суддів задовольнила, а захисника обвинуваченого – відхилила.

На думку адвоката, вирок суду першої інстанції варто було скасувати та виправдати обвинуваченого. Аргументував захисник тим, що клієнт не планував залишити візок собі. Узяв же його у «безлюдному» приймальному відділенні лікарні, аби поїхати в аптеку, «бо травмував ногу».

До речі, сталося це вночі у березні минулого року. На викраденому у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги колісному кріслі чоловік добрався майже до автовокзалу, де його й затримали поліцейські. Майнова шкода, яку він завдав медичному закладу, – трохи більше тисячі гривень.  

«Вислухавши учасників процесу, колегія суддів не змінила строк покарання крадієві. Він перебуватиме за ґратами три роки та один місяць. До цього терміну приєднали невідбуту частину покарання згідно з вироком Вінницького міського суду від 28 січня 2020 року: новий злочин Д. скоїв під час іспитового строку», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

13 квітня, 2022