У Вінниці засіяли алею декоративних луків і назвали три несприятливі умови

Новини Вінниці / У Вінниці засіяли алею декоративних луків і назвали три несприятливі умови

На головній алеї Вишенського парку Вінниці засіяли тестову ділянку декоративних луків. Обрали ділянки з найбільш деградованим газоном. Його необхідно привести до ладу у першу чергу.

Як повідомляє Інститут розвитку міст, спершу анонсувалось створення луки на площі Стуса, але потім «переграли». Вишенський парк потребував негайного втручання. До площі Стуса повернуться згодом…

«Постачальник насіння допоміг підібрати суміш, яка найкраще підходить умовам нашої ділянки: декоративний мікс з однорічних та багаторічних квітів, що складається з великої кількості видів рослин і витримує періоди засухи. У нашому проєкті ми використовуємо насіння польського виробництва», - йдеться у повідомленні.

Процес засівання луки досить схожий на засівання газону: спочатку потрібно зняти дернину, прокультивувати ділянку та очистити ґрунт від кореневищ небажаних тут рослин. Після 1-2 тижнів спокою необхідно виконати поверхневу обробку ґрунту і його каткування. Потім – посіяти суміш насіння і піску/вермикуліта та закаткувати знову.

Звичайно, посів краще за все проводити перед дощем, але цього року травень видався надзвичайно сухим. У такому випадку ділянку бажано полити. Усі роботи виконали працівниці та працівники КП «Вінницязеленбуд».

Проте є і певні загрози: несприятливі погодні умови – нахабні голодні голуби, холодний квітень і сухий травень - ускладнюють задачу зі створення луків.