У Вінниці запровадили муніципально-приватне партнерство – батькам частково компенсуватимуть витрати на приватні дитсадки

Новини Вінниці / У Вінниці запровадили муніципально-приватне партнерство – батькам частково компенсуватимуть витрати на приватні дитсадки

У Вінниці батькам компенсуватимуть витрати на  приватний дитячий садочок. Сума відшкодування у Вінницькій ОТГ складатиме різницю між вартістю послуг комунального закладу та приватного.

У Вінниці батькам компенсуватимуть витрати на утримання дитини в приватному садочку. Сума відшкодування у Вінницькій ОТГ складатиме різницю між вартістю послуг комунального закладу та приватного. Правда, компенсацію отримуватимуть лише ті батьки, діти яких стоять у муніципальній електронній черзі.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 29 листопада, на черговій сесії Вінницької міської ради.

Про це повідомляє пресслужба.

«Депутати проголосували за «Порядок забезпечення здобуття мешканцями Вінницької міської ОТГ дошкільної освіти в приватних закладах освіти та використання коштів, передбачених в бюджеті Вінницької міської ОТГ, на надання компенсації частини вартості утримання та виховання  дітей дошкільного віку в приватних закладах освіти».

Цим документом запроваджується муніципально-приватне партнерство у сфері дошкілля: хлопчиків та дівчаток із загальної міської черги прийматимуть у заклади приватної освіти на вільні місця», - йдеться в інформаціїю.

Партнерів, тобто приватні дитячі садочки, які будуть приймати участь  у реалізації проєкту будуть визначати на конкурсній основі.

Утримання дітей в таких закладах частково компенсуватимуть з бюджету за принципом «гроші йдуть за дитиною». За розрахунок братиметься середня вартість утримання дітей в комунальних садочках -  розмір плати за садочок не повинен перевищувати встановлені нормативи. 

До приватного дитсадка висувається ряд умов. Зокрема, заклад повинен мати ліцензію на право провадження освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти. Він має бути забезпеченим педагогічними кадрами, матеріально-технічною базою, працювати відповідно до програм розвитку дітей, що відповідають вимогам Базового компонента дошкільної освіти. Тривалість перебування дитини в установі, як і у комунальних закладах, має бути не меншою дванадцяти годин з триразовим харчуванням.