У Вінниці загорівся житловий будинок

Новини Вінниці / У Вінниці загорівся житловий будинок

Сьогодні зранку, 5 липня, у Вінниці сталася пожежа в житловому будинку на вулиці Євгена Коновальця.

Повідомлення про загоряння надійшло на лінію «101» о 7:20. На місце події оперативно виїхали бійці Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Завдяки їхнім злагодженим діям вдалося запобігти поширенню полум'я, і вже о 7:33 пожежу було ліквідовано. 

За інформацією ДСНС, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем власниці помешкання. На щастя, жоден із мешканців будинку не постраждав, але вогонь встиг завдати значних матеріальних збитків. Було знищено внутрішнє оздоблення будинку та домашні речі.

Пожежники закликають громадян бути вкрай обережними з вогнем у побуті. Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до серйозних наслідків, адже вогонь здатний за лічені хвилини знищити не лише майно, накопичене роками, а й загрожувати життю людей. 

ДСНС наголошує на необхідності регулярних профілактичних заходів та постійної уваги до можливих джерел загоряння. Особливо це стосується використання відкритого вогню, електроприладів та газових приладів. Варто також пам'ятати про необхідність мати в будинку первинні засоби пожежогасіння та знати, як ними користуватися.

Ця подія ще раз підкреслює важливість дотримання правил пожежної безпеки та відповідальності кожного громадянина за своє життя та майно. Лише спільними зусиллями можна запобігти подібним інцидентам і забезпечити безпеку в наших домівках.

Михайло Білик

5 липня, 2024