У Вінниці за держзраду засуджено жителя Бахмута: чоловік здавав росіянам місця дислокації українських воїнів

Новини Вінниці / У Вінниці за держзраду засуджено жителя Бахмута: чоловік здавав росіянам місця дислокації українських воїнів

У Вінницькому міськсуді оголосили вирок 39-річному жителю м. Бахмута Донецької області. Його визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та засуджено до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, у суді прокурор довів, що обвинувачений влітку 2022 року добровільно приєднався до агентурної мережі, яку на територіях Донецької, Луганської, Миколаївської, Запорізької та Одеської областей організував колишній міліціонер з Криму (обвинувальний акт щодо нього передано до суду). Агенти цієї мережі, за грошову винагороду, залучалися до збору інформації розвідувального характеру з метою антиукраїнської підривної діяльності.

Зокрема обвинувачений, мешкаючи у фронтовому Бахмуті, напередодні оборонної кампанії міста збирав відомості про місця зосередження там військової техніки та особового складу українських сил оборони.

Цю інформацію з точними координатами та геомітками він передавав кримському куратору, а той – представникам збройних сил російської федерації для наведення артилерійських, ракетних ударів та іншого вогневого ураження українських позицій.

Протиправну діяльність громадянина було задокументовано прокурорсько-слідчою групою, його затримано співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області за місцем проживання та доправлено на Вінниччину, де він перебував під вартою.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБУ у Вінницькій області.

Макс Мельник

18 жовтня, 2023