У Вінниці з квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

Новини Вінниці / У Вінниці з  квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я

У Вінниці за ініціативи  громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» провели квест-розвагу «Сучасна дитина – здорова дитина». Відомо, що проходило дійство у рамках відзначення у Вінницькій області Всеукраїнського тижня громадського здоров’я.

У Вінниці за ініціативи  громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» провели квест-розвагу «Сучасна дитина – здорова дитина». Відомо, що проходило дійство у рамках відзначення у Вінницькій області Всеукраїнського тижня громадського здоров’я.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, метою квесту було привернути увагу суспільства до важливості ведення здорового способу життя. Тому сама розвага «Сучасна дитина – здорова дитина» проходила на базі Вінницького обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію та передбачала у собі змагання учнівських команд по оформленню інформаційної газети на основі отриманих знань. Також,  учасники квесту взяли участь у спортивному флешмобі «Рух – це життя».

Урочисто завершили квести нагородженням учасників спеціальними дипломами.

Анна Сартакова, координатор проєктів громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека», розповіла:

«Ми абсолютно переконані, що всі люди, усіх вікових категорій, зобов'язані перейматися питанням зміцнення та збереження власного здоров’я, як гарантії гарного самопочуття та довголіття».

Нагадаємо, що соціальний проєкт «Сучасна дитина – здорова дитина» громадської організації «Центр розвитку здорової дитини та відповідального батьківства «Лелека» цього року став одним з переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Проєкт передбачає проведення тематичних круглих столів, тренінгів, навчальних семінарів для батьків та їх дітей з тематики попередження ожиріння, яке підвищує ризик захворювання на цукровий діабет ІІ типу.

У рамках проєкту буде створено «Школу здорового харчування», де з батьками та їх дітьми будуть працювати кваліфікований дієтолог, лікар-педіатр, дитячий ендокринолог, фізіотерапевт, спортивний тренер та психолог, а також розроблено спеціальний «Щоденник здорового харчування», який містить перелік продуктів та їх калорійність, розпорядок дня та режим харчування.

У 2019 році переможцями конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2019 році за рахунок коштів обласного бюджету стали 25 проектів громадських організацій Вінниччини, які протягом року отримають співфінансування на загальну суму 1 млн. грн.

Новини Вінниці / У Вінниці з  квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’яНовини Вінниці / У Вінниці з  квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’яНовини Вінниці / У Вінниці з  квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’яНовини Вінниці / У Вінниці з  квестами та розвагами відзначили Всеукраїнський тиждень громадського здоров’я