У Вінниці взяли під варту підозрюваного, який передавав ворогу інформацію по місцевому заводу

Новини Вінниці / У Вінниці взяли під варту підозрюваного, який передавав ворогу інформацію по місцевому заводу

У Вінниці суд погодив взяття під варту 30-річного чоловіка, якого підозрюють у державній зраді. Його звинувачують у тому, що збирав та передавав деталізовані дані військового характеру представникам РФ.

Про це повідомляють у Вінницькому міському суді.

«Відомо, що підозрюваний, діючи умисно, збирав та передавав деталізовані дані військового характеру представникам РФ, зокрема й у Вінниці. В особистому листуванні через один із мобільних додатків для обміну повідомленнями, чоловік отримував завдання від представника РФ про проведення спостереження за територією одного із заводів міста. Зокрема, вимагалося місце розташування контрольно-пропускних пунктів та фактів виїзду/в’їзду військової техніки з об’єктів за якими спостерігав, на що зрадник беззаперечно погоджувався», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваний виїздив на місцевість, фотографував потрібні йому об’єкти. Після виконаної роботи чоловік надсилав знімки та зібрану інформацію представнику РФ. Разом з цим він прикріплював географічні координати у вигляді знімків екрана з відкритим у браузері вебресурсом «Карти Google» з нанесеними пояснювальними позначками щодо точного місця розташування контрольно-пропускних пунктів та місць перебування військових патрулів. 

За результатами повного та всебічного судового розгляду, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Наразі тривають слідчі дії.

Фігуранту кримінального провадження за ч.2 ст.111 КК України світить до 15 років ув’язнення.

Олег Верлан

13 червня, 2023