У Вінниці взяли під варту чоловіка, який держаком від лопати вбив матір

Новини Вінниці / У Вінниці взяли під варту чоловіка, який держаком від лопати вбив матір

У Вінницькому міському суді обрали запобіжний засіб чоловікові, який підозрюється в особливо жорстокому знущанні з матері та її вбивстві. Він бив літню жінку держаком від лопати поки та не померла.

Як повідомляють у пресслужбі суду, на чоловік підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Вбивство), ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення) КК України.

З матеріалів клопотання сторони обвинувачення відомо, що підозрюваний, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, ввечері прийшов до будинку своїх батьків. Під час спілкування з батьками, з`ясував, що вони перебували у алкогольному сп`янінні.

Виникла суперечка, під час якої підозрюваний взявши до рук дерев`яну палицю, а саме держак від лопати та завдав ним своїй матері множинні удари по тілу, кінцівках та ногах, заподіявши таким чином тілесні ушкодження, від яких вона померла на місці події.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави.

Наразі тривають слідчі дії. Підозрюваному «світить» до 15 років ув’язнення.

Макс Мельник

16 квітня, 2023