У Вінниці визначились з обсягами ремонтів прибудинкових територій до кінця року

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з обсягами ремонтів прибудинкових територій до кінця року

У Вінниці стартували роботи з поточного ремонту дворових територій. Наразі на етапі завершення знаходиться уже перших вісім дворів. Роботи проводяться за ініціативи вінничан та за результатами роботи з депутатами міськради. Загалом планується відремонтуати понад 160 прибудинкових територій.

Як розповів директор департаменту житлового господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, це прибудинкові території на Київській, Вишеньці та Тяжилові.

«В ході таких робіт проводиться часткова заміна асфальтного покриття в місцях пошкодження, частковий ремонт пішохідних доріжок та заміна пошкоджених бордюрів», – розповідає Віталій Місецький.

За його словами, є доволі велика потреба в оновлені прибудинкових територій, але в зв’язку з обмеженим фінансуванням складно охопити капітальним ремонтом усі двори.

«Тому певною мірою виходом з ситуації є поточний ремонт. Він є менш витратним і дозволяє охопити більше прибудинкових територій і, відповідно, – підтримувати їх в належному стані та запобігти подальшому руйнуванню», - зазначив посадовець.

Загалом в 2023 році планується провести поточний ремонт на понад 160 дворових територіях. Це майже вдвічі більше ніж торік, коли в такий спосіб було оновлено 86 дворів.

«Перелік на цей рік уже сформований. Фактично, роботи проводитимуться в кожному мікрорайоні міста. Конкретні прибудинкові території визначалися на підставі звернень мешканців та за результатами роботи з депутатами міської ради, попередньо було оцінено стан усіх ділянок, які пропонувались на фінансування», – зазначив очільник департаменту.

Усі заплановані на цей рік роботи мають бути виконані до початку опалювального сезону.