У Вінниці визначились з місцем для гуртового сільськогосподарського ринку

Новини Вінниці / У Вінниці визначились з місцем для гуртового сільськогосподарського ринку

Через збільшення території Вінниці за рахунок приєднання сільської місцевості, у місті затвердили нову програму розвитку аграрного сектору та продовольчої безпеки. Зокрема нею передбачено створення гуртового ринку. Наразі у громаді визначились з місцем.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що у Вінниці планують створити гуртовий аграрний ринок. Протягом 2023-2025 років на території Вінницької міської територіальної громади діятиме Програма розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки. Ринок – її складова.

За словами радника міського голови з питань агропромислового розвитку Олександра Закорченного, гуртовий ринок буде побудовано в селі Щітки.

«Попередня площа — 2-3 га. Окрім гуртової, будуть ряди роздрібної торгівлі. Він має бути доступним для всіх: і для фермера, і для великого виробника. Це однозначно сприятиме здешевленню продукції, адже логістичне коло постачання буде не більше 50 км навколо Вінниці», - зазначив Олександр Закорченний.

Ідея створення ринку полягає у тому, аби здешевити сільськогосподарську продукцію для споживача, перш за все овочевої групи.  

Олеся Рудницька

19 лютого, 2023