У Вінниці визначено близько пів сотні закладів, де можуть тимчасово оселитись переселенці, - Галина Якубович

Новини Вінниці / У Вінниці визначено близько пів сотні закладів, де можуть тимчасово оселитись переселенці, - Галина Якубович

Загалом у Вінниці є понад 4 тисячі місць, де можуть тимчасово оселитись переселенці. Вони розташовані у близько пів сотні закладів. Про це у Facebook повідомила заступниця міського голови Галина Якубович.

«Наявність вільних змінюється, адже одні люди виїжджають, інші – селяться. Тому цей перелік постійно оновлюється і публікується на сайті міської ради у сервісі «Переселенцям» https://www.vmr.gov.ua/bizhentsiam , також – у соціальних мережах Вінницької міської ради», – каже Галина Якубович.

Людям, яким необхідне тимчасове поселення, потрібно звернутись до контактних осіб, закріплених за закладами. Якщо місць немає в одному закладі – потрібно телефонувати в інші.

«Знаю, що чимало вінничан приймають у своїх домівках переселенців, адже розуміють, що цим людям довелось покинути свої оселі, щоб врятувати життя. Я дуже вдячна їм за людяність та підтримку», – додала Галина Якубович.

Нагадаємо, з 4 квітня розпочав роботу гуманітарний Центр речей для переміщених осіб з територій України, де ведуться бойові дії. Внутрішньо переміщені особи мають можливість безкоштовно обрати дорослий та дитячий одяг, взуття, іграшки та інші речі.

Щоб отримати необхідні речі, потрібно пред’явити довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або документ, що посвідчує особу (паспорт або через застосунок «Дія»)

Довідка: Адреса гуманітарного Центру речей: вул. Кармелюка, 2 (2 поверх). Графік роботи Центру: з 10:00 до 17:00, з понеділка по п’ятницю.

Олеся Рудницька

19 квітня, 2022