У Вінниці викрили серійного «домушника»: зловмисник спеціалізувався по «візитам» до будинків

Новини Вінниці / У Вінниці викрили серійного «домушника»: зловмисник спеціалізувався по «візитам» до будинків

У Вінниці 10 серпня працівники відділу поліції № 1 райуправління встановили фігуранта, які підозрюються у викраденні грошей, електроінструментів та техніки. За такі правопорушення чоловіку загрожує до 8 років ув’язнення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, із заявою про крадіжку з будинку звернувся 32-річний вінничанин. Він повідомив про те, що невідома особа викрала з його домоволодіння зварювальний апарат Vito, музичну колонку Sven, генератор та електроінструменти.

Правоохоронці розшукали зловмисника, причетного до крадіжки. Ним виявився раніше судимий 30-річний уродженець Запорізької області, який останніх 2 роки проживає у Вінниці. Зловмисника затримали на одній із вулиць міста.

Цього ж дня правоохоронці з’ясували, що затриманий скоїв схожу крадіжку по вулиці Казимира Малевича. За попередньою інформацією, з будинку вінничанина зловмисник викрав 15 000 гривень та ноутбук ASUS. Викрадені кошти правопорушник встиг витратити на власні потреби. Крадене майно вилучено.

Зловмисник затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4. ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такі злочини затриманому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Макс Мельник

11 серпня, 2023