У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де силоміць утримували навіть підлітків

Новини Вінниці / У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де силоміць утримували навіть підлітків

Вінницькі правоохоронці спільно з працівниками Управління міграційної поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД» 12 вересня у районі Гніванського шосе виявили роботу так званого реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних. Клієнтів персонал утримував за ґратами проти їх волі. Наразі затримано трьох співробітників «закладу».

Вінницькі правоохоронці спільно з працівниками Управління міграційної поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу «КОРД» 12 вересня у районі Гніванського шосе виявили роботу так званого реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних. Клієнтів персонал утримував за ґратами проти їх волі. Наразі затримано трьох співробітників «закладу».

Як пояснюють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, спецоперація почалась з того, що до поліції повідомили, як троє чоловіків силоміць посадили  в автівку дитину та поїхали. Все це відбувалося у Вінниці.

Було введено план «Перехват» та задіяні усі необхідні сили поліції для встановлення та затримання правопорушників. Протягом години поліцейські розшукали автомобіль Volkswagen біля двоповерхової будівлі. Як з’ясувалося, там знаходився реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних людей.

В приміщенні поліцейські знайшли 14–річного хлопця. Неповнолітнього мешканця Одещини до закладу помістили родичі. Коли хлопець втік з центру – його розшукали та примусово повернули до «установи».

Під час проведення в приміщенні невідкладних слідчих дій поліцейські виявили дев’ятьох людей, зокрема одного неповнолітнього, які дали покази, що їх помістили до «закладу» та утримували проти волі, забороняли покидати його територію, самостійно пересуватись по місту, користуватись мобільними телефонами. Умови як у в’язниці…

У поліції з’ясували, що реабілітаційний центр діяв під виглядом громадської організації та не мав дозвільних документів для проведення медичної практики, хоча застосовував нібито лікувальні методики.

Під час проведення обшуку слідчі  вилучили  облікові картки осіб, які проходили реабілітацію, а також документацію центру. Двоповерхове приміщення, де утримували людей, було огороджено парканом, на вікнах встановлені металеві грати.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено позбавлення волі на строк до 5 років. Досудове розслідування триває.

Новини Вінниці / У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де силоміць утримували навіть підлітківНовини Вінниці / У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де силоміць утримували навіть підлітків