У Вінниці викрили групу вимагачів, які працювали під виглядом автосервісу

Новини Вінниці / У Вінниці викрили групу вимагачів, які працювали під виглядом автосервісу

Під «прикриттям» СТО та допомоги у переоформленні іноземної реєстрації автівки на українську зловмисники забирали транспортні засоби у власників, а повренути погоджувалися лише за «договірну» суму. Практично автомайстерня була прикриттям звичайного вимагання. Організатором «схеми» вінницькі правоохоронці називають 47-річного раніше судимого чоловіка.

Під «прикриттям» СТО та допомоги у переоформленні іноземної реєстрації автівки на українську зловмисники забирали транспортні засоби у власників, а повернути погоджувалися лише за «договірну» суму. Фактично автомайстерня була прикриттям звичайного вимагання. Організатором «схеми» вінницькі правоохоронці називають 47-річного раніше судимого чоловіка.

Як повідомляють у відділі комунікацій, організатору злочинної групи повідомлено про підозру 12 серпня. Чоловіка взято під варту. Задокументували злочинну схему слідчі слідчого управління обласного главку спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Попередньо слідством встановлено, що зловмисники розміщували на сайті оголошення про ремонт автомобілів а також пропонували власникам автівок посприяти у переоформленні машин з іноземної реєстрації на українську. Коли транспортні засоби опинялися у них, за повернення техніки члени групи вимагали у законних власників гроші. Слідчі зібрали докази причетності учасників злочинної групи до трьох фактів незаконного заволодіння автомобілями.

Вилучено один з незаконно привласнених автомобілів.

Наразі організатору оборудок слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 109 тисяч 850 грн.

Правова кваліфікація дій інших учасників групи буде надана в ході слідства. За незаконне заволодіння транспортним засобом, вчиненим за попередньою змовою групою осіб передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Новини Вінниці / У Вінниці викрили групу вимагачів, які працювали під виглядом автосервісу Новини Вінниці / У Вінниці викрили групу вимагачів, які працювали під виглядом автосервісу
Макс Мельник

13 серпня, 2020