У Вінниці викрили чоловіка, який з $3000 гарантував перетин кордону

Новини Вінниці / У Вінниці викрили чоловіка, який з $3000 гарантував перетин кордону

Через жорсткі обмеження щодо дозволу залишати Україну під час воєнного стану активізувались ділки, які обіцяють за винагороду забезпечити перетин кордону. Так, 45-річний зловмисник через Telegram знаходив чоловіків призовного віку та за винагороду у 3000 доларів допомагав виїхати.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у ході санкціонованого обшуку приміщення, де проживав фігурант справи, правоохоронці вилучили докази його злочинної діяльності - мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, гроші та документи.

«Викрили злочинну схему працівники відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Національної поліції України спільно із оперативниками  Управління карного розшуку та слідчими слідчого управління Нацполіції Вінниччини. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Вінницькою обласною прокуратурою», - йдеться у повідомленні силовиків.

Наразі поліція встановлює осіб, які можуть бути причетні до злочину.

Слідство розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 332 КК України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). За такий злочин передбачено покарання – від 5 до 7 років позбавлення волі.