У Вінниці вийшли на «ланцюг» схеми із захоплення міської землі

Новини Вінниці / У Вінниці вийшли на «ланцюг» схеми із захоплення міської землі

Правоохоронці затримали вінничанина, який шляхом підробки документів заволодів земельною ділянкою площею 50 соток у місті. Оборудки, до яких причетний фігурант, свідчать, що він є лише ланцюжком у схемі із захоплення землі. Проте наразі у слідчих є підстави до звинувачення лише однієї людини.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, в ході досудового розслідування поліцейські обласного главку поліції спільно з працівниками управління стратегічних розслідувань встановили, що зловмисник підробив свідоцтво право власності на земельну ділянку, розташовану в межах міста.

Аби остаточно узаконити право володіння землею, підозрюваний з підробленими актами звернувся до державного реєстратора, та зареєстрував земельну ділянку.

Отримавши всі документи, зловмисник реалізував земельний наділ за 800 000 гривень, що у кілька разів дешевше від ринкової вартості. Згідно висновку експерта, вартість ділянки становить близько 2,8 мільйона гривень.

Слідчі оголосили вінничанину про підозру за ч. 3 та ч.4 ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.1 ст.209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Макс Мельник

25 квітня, 2022