У Вінниці виявили ботоферму, яка працювала на російських загарбників

Новини Вінниці / У Вінниці виявили ботоферму, яка працювала на російських загарбників

Кіберфахівці СБУ викрили функціонування на території Вінниці т.зв. ботоферми, діяльність якої направлена на масову реєстрацію та ведення облікових засобів у популярних соціальних мережах.

«Штучно створені підконтрольні «боти» використовувалися зловмисниками в інтересах ворога для поширення неправдивої інформації в українському сегменті мережі Інтернет, провокування панічних настроїв, а також поширення ворожих інформаційних наративів задля дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні», - йдеться у повідомленні УСБУ у Вінницькій області.

У ході санкціонованого обшуку, проведеного в приміщенні де функціонувала ботоферма виявлено і вилучено GSM-шлюзи (GoIP), маршрутизатори, SIM-картки і засоби зв’язку, комп’ютерне та інше обладнання, що використовувалась злочинній діяльності

Триває досудове розслідування.

У СБУ повідомляли про викриті та ліквідовані з початку війни ворожі ботоферми, які діяли на території Харкова, Черкас, Тернополя, Полтави і Закарпаття.

Новини Вінниці / У Вінниці виявили ботоферму, яка працювала на російських загарбниківНовини Вінниці / У Вінниці виявили ботоферму, яка працювала на російських загарбників
Макс Мельник

29 березня, 2022