У Вінниці вшановуватимуть великого Кобзаря

Новини Вінниці / У Вінниці вшановуватимуть великого Кобзаря

У Вінниці готуються відзначити 206 річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. До знаменної дати підготували ряд заходів із залученням творчих колективів із Вінниці та Тульчина.

У Вінниці готуються відзначити 206 річницю з дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. До знаменної дати підготували низку заходів із залученням творчих колективів із Вінниці та Тульчина.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Цього дня об 11:00 у місті Вінниці на площі Тараса Шевченка (біля краєзнавчого музею) розпочнеться обласне літературно-мистецьке свято «І оживе добра слава – слава України», в рамках якого вінничанам пропонуються наступні дійства: театралізація «Шевченко і його нащадки. Діалог – на відстані століть» за участю творчих колективів Вінницького коледжу культури і мистецтв ім. М.Д. Леонтовича і Тульчинського коледжу культури.

Також у місті відбудеться виставка народних майстрів за участю всіх районів області, які представлятимуть тематичні роботи, подільські традиційні ремесла та обрядові хліби.

Насамкінець на гостей чекає концертна програма «Вклонімося Тарасу!» за участю кращих музичних і співочих  колективів Вінниччини та виконавців авторських пісень, сучасної популярної музики і художнього читання. 

 

Марина Карабай

4 березня, 2020