У Вінниці відновили роботу 25 релокованих підприємств

Новини Вінниці / У Вінниці відновили роботу 25 релокованих підприємств

Вінниця залишається в авангарді переселення бізнесу з регіонів, які окуповані чи де тривають бойові дії. У місті підшукують вільні приміщення для відновлення виробництв, і доволі успішно. Наразі релоковано вже 25 компаній.

«Маріуполь, Київ, Харків, Мелітополь, Дніпро, Херсон, Донеччина… Машинобудування, логістика, торгівля, аграрний бізнес, переробка, будівництво. Люди, які не здаються, варті поваги і підтримки», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Одною з останніх у Вінниці відкрилась компанія з нині окупованого Мелітополя.

«Переміщений бізнес з займається оптовою торгівлею господарськими товарами, міні побутовою технікою (дрелі, лопати, відра, садово-городний інструмент тощо), ремонтом та обслуговування автотранспортних засобів», - пояснив заступник мера Андрій Очеретний.

Вінницька міська рада посприяла у пошуку приміщення для релокованого бізнесу. Це вдалося зробити завдяки консолідації та спільним зусиллям з місцевими підприємцями, які й надали свої вільні площі. З восьми можливих будівель обрали найзручніше з погляду логістики та розташування в місті – у західній частині Вінниці.

«Тепер 1830 м2 будуть облаштовані під центральний логістичний склад - звідти ж товар будуть розвозити в інші міста України. Власник даного приміщення на місяць надав пільгові умови орендарю, щоб той зміг налагодити свою господарську діяльність на новому місці. Цей вчинок - прояв людяності і небайдужості до людей і бізнесу, який опинився в складних на даний час умовах», - уточнив посадовець.

Олеся Рудницька

9 червня, 2022