У Вінниці відновлюють роботу 15 підприємств з півдня та сходу України

Новини Вінниці / У Вінниці відновлюють роботу 15 підприємств з півдня та сходу України

Триває процес переміщення бізнесу у більш безпечні місця. Ще два підприємства - з Херсона та Харкова – вирішили відновити виробництво саме у Вінниці.

«Одне займається трикотажною промисловістю - виробляють панчохи та шкарпетки, а інше оптовою торгівлею зерном, насінням, кормом для тварин», - повідомив у Facebook заступник міського голови Андрій Очеретний.

Релокацію у Вінниці здійснили вже 15 підприємств з різних галузей, чимало з них - загальноукраїнські лідери у своїх нішах. Часто підприємцям доводиться переїжджати у складних умовах, щоб врятувати справу свого життя…

«Вінницька міська рада постійно працює над запитами бізнесу, який в терміновому порядку виїхав з місць, де ведуться бойові дії. Окрім пошуку придатних приміщень, спільної роботи з місцевим бізнесом та обласною владою, почали формувати замовлення для переселеного бізнесу. Мета - створити оборотні кошти. Таким чином підприємства запрацюють і зможуть платити зарплати найманим працівникам», - підкреслив посадовець.

Наразі в Прозорому офісі міськради реєстратори допомагають швидко підготувати необхідний пакет документів, а часто саме відновити втрачені.

Втім є і проблеми. Приміром у двох випадках у Вінниці підприємствам не можуть нині допомогти. Одне з них спеціалізується на виробництві кондитерських виробів, інше - виробництві термічно запакованої їжі.

«За результатами опрацювань та вимог, наразі відсутні вільні виробничі приміщення у місті, які б відповідали вимогам підприємств. Тому - якщо у вінницького бізнесу є пропозиції - звертайтесь в департамент економіки та інвестицій», - закликав А.Очеретний.

Олеся Рудницька

17 квітня, 2022