У Вінниці відкрили спорткомлекс «Аква-Він». Сергій Моргунов презентував колишній СКА після реконструкції

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили спорткомлекс «Аква-Він». Сергій Моргунов презентував колишній СКА після реконструкції

Сьогодні, 7 грудня, відкрито спорткомплекс «Аква-Він» на вулиці академіка Янгеля. Відомий вінничанам СКА отримав друге дихання.

«Нам вдалось перетворити напіваварійну будівлю в сучасний водно-спортивний комплекс! Басейн завдовжки 25 м, єдині у місті вишки для стрибків у воду, комфортні ігрові зали, інклюзивна доступність. Вінниця б не мала цього, якби не об’єднані зусилля», - зауважив очільник міста Сергій Моргунов.

Він детально пригадав етапи, завдяки яким нині місто отримало нову спортивну арену.

«Найперше - те, що ми зберегли цей об’єкт для громади. Володимир Гройсман, тоді ще мер Вінниці, сприяв тому, щоб колишній спорткомплекс армії передали громаді. По-друге, ми провели масштабну реконструкцію. Поруч з муніципальними інвестиціями, які становлять левову частку загальної вартості проєкту – 75%, залучили і державне співфінансування. На старті робіт – це була підтримка уряду Гройсмана по лінії відновлення басейнів, а під кінець реконструкції – кошти ДФРР», - наголосив міський голова.

Отже, за його словами, Вінниця отримала сучасну спортивну арену для проведення змагань. А завдяки наявності муніципального басейна, відкрито відділення плавання на базі МДЮСШ №3.

«Це стимул для розвитку обдарованої молоді. «Аква-Він» буде доступним для всіх – спортсменів і любителів, дітей і дорослих, маломобільних людей та вінничан з інвалідністю. І я запрошую вінничан стати постійними відвідувачами спорткомплексу», - підкреслив мер.

Також С.Моргунов розставив крапки над «і» у питання, яке цікавить вінничан чи не найбільше: коли ж можна буде записатися в оновлений СКА – «Аква-Він»?

«Передбачені ще процедурні моменти. Комплекс мають передати на баланс спортшколи №3, щоб на його базі змогли займатись вихованці комунальних ДЮСШ. Повноцінно спортивний центр запрацює за кілька тижнів - у січні. Тоді в «Аква-Він» повідомлять про режим відвідування та варіанти абонементів», - пояснив очільник міста.