У Вінниці відкрили рекрутинговий центр 59-ї бригади імені Якова Гандзюка

Новини Вінниці /  У Вінниці відкрили рекрутинговий центр 59-ї бригади імені Якова Гандзюка

На базі відділення ЦНАП «Старе місто» відкрився новий рекрутинговий центр, де кожен охочий може дізнатися, як долучитися до ЗСУ, зокрема до лав 59-ї окремої мотопіхотної бригади.

19 серпня у Вінниці почав роботу новий рекрутинговий центр 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Центр розгорнули на базі відділення ЦНАП «Старе місто». Він працює з 8:30 до 17:00 і надає можливість громадянам отримати інформацію про службу в бригаді, яка здобула легендарний статус під час війни.

Майор Сергій Цихоцький, начальник відділення комунікації бригади, підкреслив, що центр створено для тих, хто прагне долучитися до Збройних Сил України. В центрі знайдуть сферу діяльності для кожного, враховуючи вміння та досвід у цивільному житті. Серед напрямків, які пропонує бригада, є артилерія, зв’язок, розвідка, логістика, інженерія, піхота та медицина.

Важливо зазначити, що у рекрутинговому центрі не видають повістки. Натомість охочі можуть отримати вичерпну консультацію та обрати той напрямок діяльності, який їм до душі. Єгор Мельниченко, старший навідник реактивної батареї та представник бригади, розповів, що допомагає новобранцям пройти базове навчання, де вони навчаються користуватися зброєю, правильно переміщуватися та надавати першу медичну допомогу. Після цього на них чекають спеціалізовані тренінги, які допоможуть їм опанувати обраною професією у війську.

Єгор Мельниченко, який вже понад два роки здобуває бойовий досвід на найгарячіших напрямках фронту, продовжує службу в новій ролі, допомагаючи іншим знайти своє місце в армії під час реабілітації після поранення.

59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка була створена у 2014 році й з того часу відіграє ключову роль у захисті України. Під час повномасштабного вторгнення бригада захищала Херсонський напрямок та брала участь у звільненні Херсону. Сьогодні бійці бригади стійко тримають оборону на сході країни.

Міська рада Вінниці повідомила, що громада постійно підтримує 59-ту бригаду, передаючи необхідну техніку для їхньої роботи. Вінничани можуть дізнатися більше про те, як приєднатися до складу «Степових хижаків», за номерами телефонів, вказаними на офіційному сайті міста.

Також у Вінниці функціонують інші рекрутингові центри, зокрема, центр 120-ї окремої бригади Вінницької територіальної оборони, а також муніципальні центри рекрутингу, які працюють за різними адресами у місті.