У Вінниці відкрили провадження щодо наркомана, якого вчора прив’язали до електроопори. Його сестра вже погрожує всім судом

Новини Вінниці / У Вінниці відкрили провадження щодо наркомана, якого вчора прив’язали до електроопори. Його сестра вже погрожує всім судом

До 5 років обмеження волі світить 36-річному Костянтину, якого вчора, 18 березня, місцеві мешканці прив’язали до електроопори поблизу школи №34 на вулиці Ващука. Чоловік є підозрюваним у кримінальному провадженні. Втім, на його захист стала сестра, яка нині проживає у Чехії. З-за кордону жінка погрожує всім, хто причетний до затримання брата судом.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, ранком 18 березня у Вінниці неподалік школи №34 місцеві жителів з виховною метою прив’язали до електроопори наркозалежного разом з вилученими в нього шприцами та наркотичною сіллю.

Адже напередодні ця молода людина вже була затримана правоохоронцями. Чоловік відібрав пенсію у своєї бабусі, вчинив бійку та розкидав шприці по під’їзду. Через півтори години його відпустили. І все почалось знову.

До речі, раніше цього містянина лікували. Тому втрутились жителі будинку, де проживає бабуся, та сусідніх багатоповерхівок. При огляді затриманого було виявлено кілька шприців та з десяток пакетиків із сіллю. Додатково наркотики люди виявили у квартирі. Є підозри, що вінничанин ще й приторговує.

Сьогодні, 19 березня, у Вінницькому райуправлінні поліції зазначили, що мешканці однієї з багатоповерхівок затримали сусіда, який відібрав у гроші у своєї 94-річної бабусі та побив вікна в під’їзді будинка.

«36-річний затриманий раніше неодноразово потрапляв в поле зору поліції та має судимості за майнові злочини. Під час поверхневого огляду у нього в кишені поліцейські вилучили синтетичні наркотики – PVP-сіль та шприци з наркотичною речовиною. Вилучене направлено на експертизу», - йдеться у повідомленні.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), за що передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.

Крім цього, на правопорушника складено адмінпротокол за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства) та поставлено на превентивний облік осіб, які вчинили домашнє насильство.

У той же час, у соцмережі жінка під ніком «Ольга Ольга» почала погрожувати жителям багатоповерхівок, які долучились до затримання Костянтина, судом та радити всім краще йти на фронт. З’ясувалося, що захисниця – рідна сестра затриманого, а нині перебуває у Чехії. Її ексчоловік виїхав з Вінниці до одного з сіл Вінницької громади. Там військкомату, звісно, складніше знайти людину.  

Макс Мельник

19 березня, 2022