У Вінниці відкриють муніципальну лабораторію «потужністю» до 600 досліджень за добу

Новини Вінниці / У Вінниці відкриють муніципальну лабораторію «потужністю» до 600 досліджень за добу

У Вінниці до кінця жовтня мають «запустити» ще одну муніципальну ПЛР-лабораторію. Усе нове обладнання вже придбано, підготовлено медперсонал для роботи на ньому.

У Вінниці до кінця жовтня мають «запустити» ще одну муніципальну ПЛР-лабораторію. Усе нове обладнання вже придбано, підготовлено медперсонал для роботи на ньому.

Ремонтні роботи фактично завершені, але тиждень триватиме налаштування устаткування.

 Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

В місті в рамках антикризової програми «Вінничани важливі» створюють найсучаснішу муніципальну ПЛР-лабораторію, яка буде працювати в першу чергу для вінничан. На її облаштування виділили понад 4 млн грн. Ці кошти спрямовані на реконструкцію самого приміщення та на сучасне обладнання, в тому числі й на ампліфікатор. 

«Ми плануємо на початковому етапі проводити близько 200 досліджень за чотири години. За день, якщо ми працюватимемо у дві зміни, то зможемо проводити 600 досліджень. Думаю, надалі будемо нарощувати темпи проведення досліджень», – розповів головний лікар КП «Міський лікувально-діагностичний центр» Дмитро Фостаковський.

Наразі уже підготовлено персонал для роботи з новим обладнанням. Також готове  риміщення на першому поверсі з окремим входом для пацієнтів, які приходитимуть здати аналіз.

Після завершення ремонту приміщення самої лабораторії персоналу необхідно буде попрацювати не менш як тиждень в режимі пуско-налагоджування  обладнання. Тож, орієнтовний термін початку роботи ПЛР-лабораторії планується на кінець жовтня.