У Вінниці відбувається капремонт найбільших котлів: взимку вони забезпечують теплом два мікрорайони

Новини Вінниці / У Вінниці відбувається капремонт найбільших котлів: взимку вони забезпечують теплом два мікрорайони

Попри важкі обставини воєнного часу та досить важке економічне становище, на КП «Вінницяміськтеплоенерго» на двох котельнях відбувається капремонт одних з найбільших котлів. Під час опалювального сезону ці об’єкти забезпечують тепловою енергією понад 400 будинків споживачів, 16 дошкільних закладів, 2 лікарні та 12 закладів освіти, а це майже два мікрорайони міста – «Вишенька» та «Слов’янка».

Як повідомляє пресслужба підприємства, ремонт не лише забезпечить підвищення техніко-економічних показників роботи котелень, а й оптимізує постачання споживачам якісних та сталих послуг.

«Зауважимо, що вищезазначені котли були введені в експлуатацію ще в 70-х та 80-х роках минулого століття і тому, потреба в проведені капітального ремонту була нагальною. Тож, щоб організувати і реалізувати проєкт, було прикладено багато зусиль. І в березні цього року роботи розпочались», - пояснюють у КП.

«Для повної реалізації цього масштабного проєкту необхідні і час, і значні ресурси. Та разом з тим, на одному з об’єктів вже виконали весь об’єм робіт, а на іншому робочий процес знаходиться на стадії завершення вже, – зазначив генеральний директор «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик. - У підсумку, завдяки проведенню такого капітального ремонту котлів буде досягнуто:

  • покращення технічних характеристик (збільшення ККД), підвищення ефективності та працездатності котлів;
  • зниження споживання природного газу;
  • зменшення рівня викидів парникових газів;
  • зниження питомих витрат палива для виробництва теплової енергії;
  • подовження строку експлуатації котельного обладнання;
  • підвищення якості надання послуг з теплопостачання та гарячого водопостачання споживачам».

Олеся Рудницька

19 червня, 2023