У Вінниці відбулася перша екскурсія в храмі Спасо-Преображенського кафедрального собору

Новини Вінниці / У Вінниці відбулася перша екскурсія в храмі Спасо-Преображенського кафедрального собору

Центр історії Вінниці спільно з релігійною громадою Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці організував та провів екскурсію до храму, який є пам’яткою архітектури національного значення і за час свого існування з середини XVIII-го століття зазнав кілька історичних метаморфоз. Захід відбувся в рамках міського проєкту «Мистецькі вихідні». Організатори планують і надалі проводити екскурсії в храмі.

У Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінниці відбулася перша екскурсія. Центр історії Вінниці спільно з релігійною громадою Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці організував та провів екскурсію до храму, який є пам’яткою архітектури національного значення і за час свого існування з середини XVIII-го століття зазнав кілька історичних метаморфоз. Захід відбувся в рамках міського проєкту «Мистецькі вихідні». Організатори планують і надалі проводити  такі екскурсії.

Про це  повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)

Про історію храму учасникам екскурсії розповіли клірик собору архімандрит Софроній (Чуприна) та співробітниця Центру історії Вінниці Анастасія Стовпець. Гості також мали змогу побачити каплицю з автентичними розписами XVIII-го століття, піднятись на дзвіницю храму, помилуватись панорамою Вінниці та спробувати себе в ролі дзвонаря.

Клірики пропонують  бажаючим відвідати храм звертатися в інформаційну службу Спасо-Преображенського собору за телефоном: +38(098)318-99-64 (Viber, WhatsApp)

 

Новини Вінниці / У Вінниці відбулася перша екскурсія в храмі Спасо-Преображенського кафедрального соборуНовини Вінниці / У Вінниці відбулася перша екскурсія в храмі Спасо-Преображенського кафедрального соборуНовини Вінниці / У Вінниці відбулася перша екскурсія в храмі Спасо-Преображенського кафедрального собору
Марина Карабай

11 липня, 2020