У Вінниці в школі планують облаштувати сучасний музей науки з фотозонами та креативним простором

Новини Вінниці / У Вінниці в школі планують облаштувати сучасний музей науки з фотозонами та креативним простором

У Вінниці в одному із навчальних планують облаштувати музей науки, який був би цікавим для сучасних школярів - крім суто інформаційних стендів тут має бути креативний простір та фотозона.

У Вінниці в одному із навчальних закладів планують створити музей науки, який був би цікавим для сучасних школярів - крім суто інформаційних стендів тут має бути креативний простір та фотозона.

Облаштувати музей планують на грантові кошти - нині учні подали заявки на Конкурс шкільних ініціатив, який фінансується Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

Про це повідомляє пресслужба ВМР,

 

"За перемогу у конкурсі змагаються команди п’яти вінницьких шкіл. Зокрема, серед учасників  - учні школи №21 презентує проєкт «Шкільний хол – музей науки».  У холі навчального закладу планують облаштувати креативний простір «Космічний лабіринт», фотозону «Живі шахи», експозиції «Анатомія», «Лабораторіум» та інші цікавинки. Автори проєкту вважають, що  оригінальний дизайн, змінні експозиції музею сприятимуть підвищенню інтересу до навчання", - йдеться в інформації.

Зазначимо, що за умовами конкурсу навчальний заклад може отримати грант у розмірі 45 000 грн. За грант змагаються школярі не лише з Вінниці, але й з Червонограда, Херсона, Нікополя та Краматорська.

Вінниця також представила й ініші цікаві проєкти.Зокрема, в школі №20 хочуть створити шкільний Showroom - освітнє сучасне мобільне середовища для проведення інтерактивних уроків технологій, заходів та різноманітних майстер-класів. 

У школі-гімназії №30  пропонують проєкт «Фітнес у тридцятій».  Планують придбати професійне спортивне обладнання для проведення занять фітнесом та класичною аеробікою.

Вінничани можуть підтримати учасників із вінницьких шкіл, проголосувавши за той чи інший проєкт на сайті https://os.in.ua/v/ .  Голосування триватиме з 10 по 20 липня. Чим більше голосів отримає ініціатива, тим більша вірогідність, що вона буде профінансована. 

На головному фото - сучасний музей науки у Валенсії