У Вінниці в районі олієжиркомбінату встановили новий дитячий майданчик

Новини Вінниці / У Вінниці в районі олієжиркомбінату встановили новий дитячий майданчик

У Вінниці в районі олійножирового комбінату завершили реалізацію проєкту, який у минулому році став переможцем конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». На новому ігровому майданчику є комплекс для занять воркаутом, «шестигранник», гумові кулі та лави.

У Вінницькій міській громаді продовжують реалізовувати проєкти, які в 2020 році перемогли у конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» (БГІ). Він стартував у Вінниці шість років тому за ініціативи міського голови Сергія Моргунова. За цей час в місті реалізували  понад 70 цікавих та креативних ідей вінничан.

Автором проєкту по улаштуванню ігрового комплексу на вулиці Сергєєва-Ценського є Максим Ясюк.

«Останніми роками у мікрорайоні олійножирового комбінату реалізували чимало проєктів-переможців конкурсу «Бюджет громадських ініціатив». Зокрема, спортивний та дитячий майданчики, фонтан, дитячі гірки, трибуни до спортмайданчика, облаштували  вихід до джерела, також збудували волейбольний майданчик. Але у нашому районі живе чимало дітей, тому ще один ігровий майданчик зайвим не буде. Ось так і з'явилась ідея створення ігрового комплексу. Взагалі, наша громада досить активно голосує за проєкти. Адже люди бачать,  що цей конкурс дієвий, голосування працює. Ми й надалі плануємо брати участь у конкурсі БГІ», – каже Максим Ясюк.

Як розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міськради Віталій Місецький, на новому майданчику облаштували гумове покриття для безпеки.

«Тут всі охочі можуть займатись на спортивно-гімнастичному комплексі. Для дітей встановили комплекс «шестигранник» з канатними конструкціями, п'ять гумових куль для тренування м'язів гомілки та ступні. Зробили огородження, поставили лави, урни», – каже Віталій Місецький.