У Вінниці в останню путь проводжають військового Василя Воронюка, який загинув, звільняючи Запорізьку область

Новини Вінниці / У Вінниці в останню путь проводжають військового Василя Воронюка, який загинув, звільняючи Запорізьку область

Сьогодні, 13 вересня, вінничани схилили голови, вшановуючи пам’ять загиблого Героя Василя Воронюка, який загинув 9 вересня поблизу с. Новопрокопівка Запорізької області. Життя воїна обірвалося у 22 роки…

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Василь Воронюк народився 13 січня 2001 року в с. Гавришівка. Після 9 класу продовжив освіту у Вінницькому коледжі Національного університету харчових технологій. Далі була строкова армійська служба і початок повномасштабного російського вторгнення. Молодий воїн зустрів його у лавах військової частини 3028 Національної гвардії України. Разом із побратимами виконував бойові завдання на різних напрямках.

Вдома на Василя Воронюка чекали батьки, сестра та кохана дівчина… А ще чимало друзів, які наразі з теплотою та глибоким смутком згадують про нього: «Василь був хлопчина активний, все життя попереду. Займався спортом, грав за Гавришівську футбольну команду. Цінував дружбу і вмів дружити. Був вірним та справжнім. Про таких кажуть: «Золотий генофонд нації». На жаль, війна забрала його від нас… Сумуємо разом із рідними та близькими, низько схиляємо голови у скорботі».

Церемонія прощання із Василем Воронюком розпочалась біля його рідної оселі за адресою: вул. Українська, 6. Поховають Захисника близько 11:00 на кладовищі с. Гавришівка (Телепеньки).

Олеся Рудницька

13 вересня, 2023