У Вінниці в художньому музеї можна зустріти "Химерні Екзоти"

Новини Вінниці / У Вінниці в художньому музеї можна зустріти "Химерні Екзоти"

У Вінниці презентовано виставку вінницького художника Миколи Сороки, якого знають у багатьох країнах світу.Експозицію під назвою "Химерні Екзоти" можна побачити у Вінницькому обласному художньому музеї до 27 квітня.

У Вінниці презентовано виставку вінницького художника Миколи Сороки, якого знають у багатьох країнах світу. Експозицію під назвою "Химерні Екзоти" можна побачити у Вінницькому обласному художньому музеї до 27 квітня.

Автор презентував вінничанам майже тридцять творів живопису та інсталяції. Екзоти дивакуваті, розкрити їх таємні мотиви зможе не кожен, але все одно роботи захоплюють як звичайних глядачів, так і поціновувачів мистецтва. Концепцiя робіт Миколи Сороки забарвлена “поетикою невидимого” і естетичною оцінкою чудернацького та химерного символiзму.

Нагадаємо, Микола Сорока - один із найпарадоксальніших і найоригінальніших художників Вінниці. Свою першу художню освіту отримав у Вінницькій дитячій художній школі, згодом навчався у Дніпропетровському художньому училищі, пізніше – у Львівській академії мистецтв. Ще під час навчання митець вів активну виставкову діяльність. Його персональні виставки проходили у Кракові (Польща), Карміелі (Ізраїль), Клівленді (США) та, звичайно ж, в Україні, усього їх – 17.Сьогодніі картини вінницького живописця знаходяться в галереях та приватних колекціях України, Австралії, США, Німеччини, Польщі, Чехії, Ізраїлю та Португалії.