У Вінниці в дефіциті лише сіль. Влада обіцяє допомогти мережам відновити запаси

Новини Вінниці / У Вінниці в дефіциті лише сіль. Влада обіцяє допомогти мережам відновити запаси

У той час, як інтернетом розлітаються відео з бійками у Москві за цукор та гречку, у Вінниці – за 200 км від справжніх бойових дій – в магазинах відчувається лише перебої з доставкою солі. Зрозуміло, адже поблизу Бахмута на Донеччині, де її добувають, тривають запеклі бої з російськими окупантами.

«Сьогодні був в кількох продовольчих магазинах. В основному асортимент достатній, але є питання по окремих товарах, зокрема сіль. Будемо працювати над тим, щоб допомогти мережам поповнити запаси. Це не просто, але поступово», - розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

До Вінниці продовжує надходити допомога з-за кордону. Сьогодні – з Польщі, Франції, Паневежиса – міста-побратима з Литви. Завдяки цьому формуються також вантажі для Києва, Харкова, у тому числі для підрозділів тероборони.

«У мене була сьогодні зустріч з депутатами польського Сейму Вітольдом Зембачинські та Адамом Шлапкою. Разом з мешканцями міста Ополе вже вчетверте організовують гуманітарні вантажі до Вінниці. Загалом вже 14 тонн. Дякую. Адам також повідомив, що згідно з опитуваннями, 91% поляків підтримує вступ України до ЄС. Це достатньо серйозна підтримка», - зазначив мер.

Він впевнений, що «з допомогою наших друзів після завершення війни ми зможемо ефективно та, маю надію, швидко відновлювати мирне життя».

«В першу чергу в містах, які зазнали нищівних авіаційних і бомбових ударів – Харків, Маріуполь, Чернігів, Київ, Суми і багато інших містечок», – розповів очільник Вінниці.

Олег Верлан

18 березня, 2022