У Вінниці в «Академічному» будують нову дорогу

Новини Вінниці / У Вінниці в «Академічному» будують нову дорогу

У вінницькому мікрорайоні «Академічний» триває будівництво дороги – вулиці Тимофіївська.

Як розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міськради Юрій Семенюк, навколо дороги облаштують бордюри та тротуари для пішоходів.

«У частині підготовки дорожньої основи вже завершили роботи з влаштування дорожнього корита та розпочали влаштування основи із відсіву. Було розроблено та вивезено 450 м³ грунту, розплановано 1 260 м² площі, засипано та розплановано 240 т відсіву», - додав Ю.Семенюк.

За його словами, використовуються сучасні підходи до реконструкції міських вулиць, які передбачають врахування потреб усіх користувачів міського простору: пішоходів, велосипедистів, пасажирів громадського транспорту й автомобілістів.

«Окрім того, під землею мають прокласти електрокабелі. Згодом до них під’єднають шість LED-ліхтарів для зовнішнього освітлення цього відрізка вулиці. Завершальним етапом стане нанесення дорожньої розмітки та встановлення дорожніх знаків», - зазначив Юрій Семенюк.

Термін завершення будівництва він не зазначив. Вулиця Тимофіївська має «промінцем» поєднувати вул. А.Шептицького з проєктної ділянкою малої об’їзної та Гніванським шосе.  

Макс Мельник

4 лютого, 2022