У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

Новини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса Шевченка

У Вінниці вшанували Великого Кобзаря. На площі Тараса Шевченка біля Краєзнавчого музею зібрались вінничани – всі, хто любить та цінує творчість українського генія. Фестиваль народної творчості, який планували провести з нагоди цієї визначної дати, було скасовано через  рекомендації медиків щодо коронавірусу.

У Вінниці вшанували Великого Кобзаря. На площі Тараса Шевченка біля краєзнавчого музею 9 березня зібрались вінничани – всі, хто любить та цінує творчість українського генія. Фестиваль народної творчості, який планували провести з нагоди цієї визначної дати, було скасовано через рекомендації медиків щодо розповсюдження ГРВІ та коронавірусу.

Як і було заплановано до скульптурної комозиції Кобзарю покалил квіти. Також перед присутніми виступили камерний хор «Леонтович-капела» та хоровий колектив Вінницькогго коледжу культури і мистецтв ім. М.Леонтовича.

В рамках урочистостей та за особистий внесок у збереження і розвиток української мови, вивчення і популяризацію творчості Тараса Шевченка під час заходу відзначили почесними грамотами ОДА й обласної ради та грошовими преміями активних подолян.

Зазначимо, що фестиваль за участі творчих колективів з Вінниччини довелося скасувати у зв'язку з профілактичними заходами щодо протидії поширенню інфекційних хвороб і коронавірусу. NаПарижі писав про хресну ходу. яу напередодні провели священики УПЦ МП, щоб розповісти, як православні мають захищатися від коронавірусу. Нагадаємо, в Україні підтверджений лише один випадок захворювання.

Новини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса ШевченкаНовини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса ШевченкаНовини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса ШевченкаНовини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса ШевченкаНовини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса ШевченкаНовини Вінниці / У Вінниці урочисто відзначили 206-у річницю з дня народження Тараса Шевченка
Марина Карабай

9 березня, 2020