У Вінниці упіймали мавпу-утікачку

Новини Вінниці / У Вінниці упіймали мавпу-утікачку

Цієї весни мешканці П'ятничан помітили, що у їхньому мікрорайоні з'явилася мавпа. Тварина час од часу з'являлася біля приватних обійсть. Декому з господарів вдалося її сфотографувати. Хто її власник – ніхто не знав, як й те, звідки вона там узялася.

Наприкінці цьогорічної весни мешканці П'ятничан помітили, що у їхньому мікрорайоні оселилася мавпа. Тварина час од часу з'являлася біля приватних обійсть. Декому з господарів вдалося її сфотографувати. Звідки вона там узялася - ніхто не знав. Припускали, що та утекла з дому.

Нещодавно ж стали відомі подробиці її втечі й повернення додому. Про це повідомив ресурс Вiнниця.info.

Як з'ясувалося, свого часу тваринку придбав власник зоодворику, що у Центральному парку. А утекла вона з подвір'я приватного будинку: під час екскурсії хтось з дітей відчинив двері, чим й скористалася мавпа.

Весь цей час вона мешкала на території П'ятничанського парку, самотужки знаходячи собі харчі. Але взимку тваринка могла б загинути.

Утім, тепер їй нічого не загрожує. Упіймали ж її будівельники, які виконували роботи на висоті. Коли мавпа наблизилася до них, їм вдалося «затримати» утікачку – схопити її за хвоста, а затим повернути господарям.

Фото з сайту Вiнниця.info

 

Юрій Ярмощук

22 серпня, 2018