У Вінниці у «Ланцюг Єдності» у заметіль поєднав понад 50 містян

Новини Вінниці / У Вінниці у «Ланцюг Єдності» у заметіль поєднав понад 50 містян

Попри заметіль десятки вінничан вишукувались 22 січня на Центральному мосту у «Ланцюг Єдності» на честь Дня Соборності. Місце щороку обирають символічно. Адже міст поєднує два береги, дві частини міста, як і свято – Злуку двох частин України.

Учасники акції зібралися близько опівдня на площі Шевченка, звідки рушилися до мосту.

«Ми повинні демонструвати всьому світу, що ми дійсно сильна, незалежна держава і як мінімум українська нація. Вісім років ми воюємо з Росією, але я певен, що це ще не кінець. Ті хлопці, що загинули на Революції Гідності — це був початок руху у краще майбутнє. Тому я думаю, все буде Україна. Все залежить тільки від нас. Наше завдання - захисти Україну в пам'ять про наших Героїв, які віддали саме дорожче що в них було - це життя! Заради майбутніх поколінь», — зазначив організатор акції Артем Михайлов.

Зазначимо, метою «живого» Ланцюга соборності є нагадати українцям про визначні дати в історії української державності — 22 січня 1918 року, коли Центральною Радою було прийнято IV Універсал, та 22 січня 1919 року, коли відбулося об'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу. Це є свідченням того, що саме українці є творцями власної держави. У цей день акції не є політичними.