У Вінниці тепловики облаштують два ІТП у багатоповерхівках

Новини Вінниці / У Вінниці тепловики облаштують два ІТП у багатоповерхівках

Через розбалансування внутрішньобудинкових систем в деяких будинках виникають проблеми з подачею гарячої води до квартир. Задля усунення цих незручностей у Вінниці встановлюють у проблемних багатоповерхівках індивідуальні теплові пункти (ІТП). Цьогоріч два з них облаштують у будинках по вул. М. Литвиненко-Вольгемут.

Про це повідомляє пресслужба КП «Вінницяміськтеплоенерго».

«З року в рік КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» успішно впроваджує заходи спрямовані на підвищення енергоефективності та надійності надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води. До переліку таких заходів належить й встановлення у багатоповерхівках міста індивідуальних теплових пунктів (ІТП), які  дозволять підприємству зменшити споживання енергоресурсів, а споживачам – отримувати послуги належної якості», - йдеться у повідомленні.

«В рамках заходів Інвестиційної програми на 2022-2023 роки, у двох будинках  по вул. М. Литвиненко-Вольгемут відбувається влаштування ІТП для приготування гарячої води для побутових потреб. В одному з будинків обладнання індивідуального теплового пункту вже встановлено і готується до введення в експлуатацію, у другому - виконуються підготовчі роботи, - розповів генеральний директор КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик. -  У цих будинках були постійні проблеми з розподілом послуги з постачання гарячої води всередині будинків, пов’язані з розбалансуванням внутрішньобудинкових систем. Тому задля того, щоб споживачі отримували послугу з постачання гарячої води належної якості, було прийнято рішення про встановлення індивідуальних теплових пунктів».   

Таким чином встановлені в даних будинках індивідуальні теплові пункти забезпечать підігрів гарячої води в автоматичному режимі, нормалізують циркуляцію гарячої води у внутрішньобудинковій системі,  раціоналізується розподіл гарячого водопостачання між споживачами та забезпечать 363 помешкання якісною послугою з гарячого водопостачання.