У Вінниці судитимуть майора Повітряних Сил

Новини Вінниці / У Вінниці судитимуть майора Повітряних Сил

До Вінницького районного суду 31 серпня скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника фінансово – економічної служби однієї із військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

До Вінницького районного суду 31 серпня скеровано обвинувальний акт щодо заступника начальника фінансово–економічної служби однієї із військових частин Повітряних сил Збройних сил України. Про це повідомляє пресслужба військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

Майору ЗСУ інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 425 КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що вищевказана військова службова особа у період 2016 – 2019 років, проходячи військову службу на посаді начальника фінансово – економічної служби військової частини Повітряних сил ЗСУ, недбало поставився до своїх службових обов’язків та допустив безпідставне нарахування та виплату коштів військової частини без наказу командира. Зокрема - здійснив подвійні виплати грошової допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, а також надбавок та премій до заробітної плати", - повідомляють у військовій прокуратурі.

За даними відомства, військовій частині було спричинено матеріальні збитки у розмірі майже 1,5 млн гривень.

Майору загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Сергій Маламура

1 вересня, 2020