У Вінниці суд залишив під вартою волонтера, який вчинив стрілянину у ресторані AURA

Новини Вінниці / У Вінниці суд залишив під вартою волонтера, який вчинив стрілянину у ресторані AURA

Вчора Вінницький апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного в хуліганстві зі стріляниною у вінницькому ресторані AURA Володимира Р…шкова. Апеляційна скарга адвоката щодо нічного домашнього арешту вінничанина відхилена.

Як зазначають у пресслужбі ВАС, свої вимоги захисник підкріплював, зокрема, позитивними характеристиками клієнта з місць роботи та проживання. Наголошував, що він – активний громадянин, волонтер: не раз працював водієм та санітаром у зоні Операції об’єднаних сил. У скоєному ж молода людина кається. Підозрюваний хотів би попросити у потерпілих вибачення, але зробити цього не може, бо перебуває в СІЗО.

За словами ж прокурора, лише тримання під вартою може забезпечити належну процесуальну поведінку підозрюваного. Каже, що той сам провокував конфлікт із потерпілими, а стріляв у натовп, коли ніякої небезпеки не було. До того ж намагався втекти від поліції, зачинившись у вбиральні.

Вислухавши учасників судового засідання, суд вирішив залишити у силі ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою до 22 березня цього року.

Як встановило слідство, вночі 22 січня в ресторані AURA нетверезий 24-річній вінничанин спочатку нецензурною лайкою ображав відвідувачів закладу, потім побив двох чоловіків: ногою, кулаком та стільцем. Далі пристроєм для відстрілу гумових куль кілька разів поцілив у групу людей.

Двоє вінничан, які, до речі, служать у силових структурах, отримали вогнепальні поранення: один – живота, другий – грудної клітки та живота. Після скоєного підозрюваний вибіг до туалету ресторану, де його й затримали поліцейські.

Інкримінують Володимирові тяжкий умисний злочин, санкція якого передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Макс Мельник

2 лютого, 2022