У Вінниці суд залишив під вартою Самвела Московського та Диню за інцидент у «Європі» (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці суд залишив під вартою Самвела Московського та Диню за інцидент у «Європі» (ВІДЕО)

Доволі неочікуваним на перший погляд постанова Вінницького місмьксуду, за якою тримання під вартою без права внесення застави призначено як запобіжний захід двом відомим у вузьких колах «авторитетним» вінничанам. Мова йде про «Самвела Московського» та «Диню». Хоча обом чоловікам оголошено про підозру по двом статтям Кримінального кодексу.

Доволі неочікуваним, на перший погляд, стало рішення Вінницького місмьксуду, за яким тримання під вартою без права внесення застави призначено як запобіжний захід двом відомим у вузьких колах «авторитетним» вінничанам. Мова йде про «Самвела Московського» та «Диню». Хоча обом чоловікам оголошено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, ввечері 16 серпня в ресторані «Європа», розташованому у Центральному парку, виникла конфліктна ситуація. У поліції зазначили, що відвідувачі погрожували присутнім зброєю, потрощили меблі та здійснили опір поліцейським, які приїхали на виклик. А прибули кілька екіпажів патрульних. Проте ввечері нікого не затримали.

Удень 17 серпня підозрюваних у хуліганських діях правоохоронці «знайшли» у середмісті. Аби вдягнути кайданки, залучалися працівники кримінальної поліції та бійці КОРДУ. Затримання відбувалося у кав’ярні поблизу Вежі, на очах сотень людей.

Голова ГО «Ревізія влади» Віталій Павловський 18 серпня опублікував у Facebook протокол показів нібито постраждалого в результаті бійки в «Європі» все відбувалося не настільки драматично. Відвідувачі забажали поспівати у караоке, персонал закладу відмовив, оскільки такими є правила карантинних обмежень. Потім до цієї компанії підійшов охоронець, в якого були давні неприязні відносини з одним з відвідувачів. Розмова виявилася не дуже люб’язною. Проте в охоронця не залишилося тілесних ушкоджень. Тому гучне затримання, принаймні так здається, більше нагадувало демонстрацію влади.

Нарешті 20 серпня Вінницький міський суд вирішив потримати двох раніше судимих зловмисників за ґратами. У відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області зазначають, що чоловікам інкримінують правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч.3. ст. 296 (хуліганство) КК України. Тому на час досудового розслідування правопорушники перебуватимуть під вартою.

Макс Мельник

20 серпня, 2020