У Вінниці суд залишив під вартою бойовика з «ДНР», який 1,5 роки переховувався у місті під виглядом переселенця

Новини Вінниці / У Вінниці суд залишив під вартою бойовика з «ДНР», який 1,5 роки переховувався у місті під виглядом переселенця

Сьогодні, 11 липня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі ухвалу слідчого судді міського суду, якою ймовірному учаснику батальйону «Восток» терористичної організації «Донецька народна республіка» Станіславу П. обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба суду.

«Водночас апеляційну скаргу адвоката підозрюваного відхилив. Підстав для призначення останньому цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю не знайшов. Прокурор же з рішенням суду першої інстанції погодився», - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо під час апеляційного розгляду, 32-річний Станіслав – уродженець Донеччини. Разом з дружиною та малолітньою дитиною проживає у Вінниці як внутрішньо переміщена особа вже півтора роки. За версією слідства, участь у терористичної організації підозрюваний брав 2014-го. Ба більше, був розвідником у «батальйоні «Восток» О.Ходаковського. Після 2015 року пішов від бойовиків, а згодом переїхав з ОРДО та оформив документи як переселенець, щоб отримувати виплати. Чому ж не залишився в окупованому Донецьку чи не переїхав до «любої» Росії?   

Чоловікові світить від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

Макс Мельник

11 липня, 2023