У Вінниці суд виніс вирок водієві Infiniti, який спричинив аварію зі смертельним наслідком: чому потерпілі просили взагалі не карати чоловіка?

Новини Вінниці / У Вінниці суд виніс вирок водієві Infiniti, який спричинив аварію зі смертельним наслідком: чому потерпілі просили взагалі не карати чоловіка?

Вінницький міський суд визнав винним 24-річного водія автомобіля «Infiniti Q50» у скоєнні більше року тому смертельної автопригоди, внаслідок якої одна людина загинула та одну було травмовано. Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

Вінницький міський суд визнав винним 24-річного водія автомобіля Infiniti Q50 у скоєнні більше року тому смертельної автопригоди, внаслідок якої одна людина загинула та одну було травмовано. Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

ДТП сталася у березні минулого року по вулиці Келецькій в обласному центрі. Infiniti Q50 зіткнувся з іншим автомобілем, який з’їхав із проїзної частини та наїхав на металеве огородження й електроопору. Внаслідок аварії пасажир Infiniti дістав травми середньої тяжкості, а водій іншого авто отримав тілесні ушкодження, які згодом стали причиною його смерті.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину, але просив суд суворо його не карати, сказав, що зробив для себе належні висновки і добровільно відшкодував потерпілим в повному обсязі матеріальну та моральну шкоду.

Представниця потерпілого суду пояснила, що коли її повідомили про аварію, вона поїхала до лікарні, де вже був обвинувачений. Також жінка зазначила, що обвинувачений взяв на себе усі витрати на лікування та поховання потерпілого. Більше того, адвокатка потерпілого просила суд взагалі ніяк не карати обвинуваченого. На її думку хлопець усе зрозумів та зробив для себе належні висновки.

Потерпілий пасажир Infiniti також у суді повідомив, що претензій до обвинуваченого не має, оскільки останній відшкодував йому кошти.

"Виходячи із загальних засад призначення покарання, суд врахував думки потерпілих, те, що обвинувачений раніше не судимий, позитивно характеризується за місцем проживання, добровільно відшкодував завдану шкоду, щиро розкаявся у вчиненому. За результатами повного та всебічного судового розгляду, суд визнав винним вінничанина у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, а також на рік позбавив права керувати транспортними засобами. Одночасно, відповідно до вимог ст. 75 КК України, суд звільнив засудженого від відбування основного призначеного покарання, встановивши іспитовий строк – 2 роки. Якщо упродовж цього часу чоловік знову вчинить новий злочин, то відбуватиме призначене покарання в повній мірі", - йдеться у повідомленні пресслужби суду.

Засудженого також зобов'язано періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації. Вирок наразі ще не набрав законної сили.

Сергій Маламура

28 квітня, 2020