У Вінниці суд обрав запобіжний захід для підозрюваних у «стрижавському» вбивстві

Новини Вінниці / У Вінниці суд обрав запобіжний захід для підозрюваних у «стрижавському» вбивстві

Вінницький міський обрав запобіжний захід для двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві та нарузі над тілом померлого у Стрижавці. Нагадаємо, там вранці 4 серпня на березі річки знайшли мертвим із розрізаним животом 34-річного чоловіка.

Вінницький міський суд обрав запобіжний захід для двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві та нарузі над тілом померлого у Стрижавці. Нагадаємо, там вранці 4 серпня на березі річки знайшли мертвим із розрізаним животом 34-річного чоловіка.  

Слідство встановило, що загиблий відпочивав вдома у приятеля, з яким під час вживання алкоголю посварився. Почалася бійка. Господар будинку каже, що його гість впав та вдарився. Саме тоді він і помер. Судмедекспертиза підтверджує, що людина загинула через травматичний шок.

Потім господар будинку схопив ніж та розрізав живіт вже мертвого товариша, а далі з іншим знайомим на тачці вивіз тіло до річки, де викинув, сподіваючись, що труп швидко не знайдуть. 

У Вінницькому міському суді 7 серпня розглянули клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою для обох фігурантів справи: 44-річного господаря будинку, який підозрюється у вчиненні умисного вбивства й наруги над тілом померлого, та раніше судимого 30-річного вінничанина, який, очевидно допомагав вивозити тіло. Йому інкримінують лише наругу над тілом померлого та приховування злочину.

«За результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчі судді задовольнили клопотання слідчого та застосували до 44-річної підозрюваної особи запобіжний захід у виді тримання під вартою, без права внесення застави та до 30-річної підозрюваної особи – запобіжний захід у виді тримання під вартою, із правом внесення застави в розмірі 160 560 (ста шістдесяти тисяч п’ятисот шістдесяти) гривень», - йдеться у повідомленні суду.

Сергій Маламура

8 серпня, 2019