У Вінниці суд не погодився «брати» інваліда-атовця під домашній арешт за те, що він вдарив начальника військово-медичного центру

Новини Вінниці / У Вінниці суд не погодився «брати» інваліда-атовця під домашній арешт за те, що він вдарив начальника військово-медичного центру

У Вінниці розпочато кримінальне провадження щодо інваліда-атовця, якого підозрюють у тому, що він вчинив «насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок». Слідчий поліції клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 3 лютого йому відмовив.

У Вінниці розпочато кримінальне провадження щодо інваліда-атовця Олександра Лотоцького, якого підозрюють у тому, що він вчинив «насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок». Слідчий поліції клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області 3 лютого йому відмовив.

Як зазначають у прес-службі Вінницького міського суду, чоловіка підозрюють у нанесенні тілесного ушкодження начальнику військово-медичного клінічного центру. Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст. 350 КК України (умисне нанесення побоїв або заподіяння легкого чи середньої тяжкості тілесного ушкодження службовій особі або громадянинові, який виконує громадський обов'язок, у зв'язку з їхньою службовою чи громадською діяльністю, а також вчинення таких дій щодо їх близьких), що карається обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

«Під час судового розгляду, сторона обвинувачення не обґрунтувала підставу обрання запобіжного заходу учаснику АТО, на час слідства, а також не надала докази, які б аргументували ризики, визначенні п.1, п.3 ч.1 ст. 177 КПК України. Суд встановив, що підозрюваний має постійне місце проживання, не ухиляється від викликів слідчого, має першу групу інвалідності, брав участь у АТО, де отримав травми», - зазначають у суді.   

Тому, за результатами повного та всебічного судового розгляду, слідчий суддя  відмовив слідчому у задоволені даного клопотання.

Макс Мельник

4 лютого, 2020