У Вінниці створили крайову організацію слов‘янських письменників із закордонним бюро в Німеччині

Новини Вінниці / У Вінниці створили крайову організацію слов‘янських письменників із закордонним бюро в Німеччині

У Вінниці створили Вінницьку крайову організацію Спілки слов‘янських письменників України. Очільником закордонного бюро спілки обрали письменника космополіта - Генріха Діка.

У Вінниці створили Вінницьку крайову організацію Спілки слов‘янських письменників України. Очільником закордонного бюро спілки обрали письменника космополіта - Генріха Діка.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав письменник Михайло Каменюк.

Генріх Дік народився в Киргизії, його дитинство пройшло в Казахстані, роки становлення - в Росії. Вже багато років пан Генріх мешкає в Німеччині, популяризує на своїй новій батьківщині твори митців з Киргизії, України та Таджикистану.

Генрік Дік з родини етнічних німців. Його батько працював водієм, а потім був завідувачем гаражу, мати працювала у колгоспі. У 1979 році юнак закінчив Пермський державний університет (Росія). Працював адвокатом і юрисконсультом. Публікував статті та гумористичні оповідання в газетах і журналах.

У 1993 році Дік переїхав до Німеччини. І там з 1998-го активно включився в літературне життя - редагував і випускав інтернет-видання, очолював громадські організації. У 2010 році він заснував видавництво, яке згодом отримало назву «Видавництво Генріха Діка». 

З 2018 року Г. Дік став головою зареєстрованого в Німеччині товариства «Farben der Kunst» («Барви мистецтва»), членами якого є письменники, художники, журналісти та актори. Товариство видає міжнародний літературно-художній альманах «Барви», який друкується у Вінниці за участю авторів з України.

У 2019 році він був почесним гостем та членом журі міжнародного Вінницького фестивалю «Подільська лялька» (Україна), де відбулася прем'єра його п'єси «Річкова фея Агая». 

 

Марина Карабай

16 червня, 2020