У Вінниці «стрілка» з «Аури» триматимуть під вартою 60 діб: він планує подати апеляцію

Новини Вінниці / У Вінниці «стрілка» з «Аури» триматимуть під вартою 60 діб: він планує подати апеляцію

Найближчі 60 діб має провести за ґратами 24-річний вінничанин, який стріляв у нічному клубі AURA, поранивши двох відвідувачів. Чоловік і його адвокат Володимир Саушкін не згодні із запобіжним заходом, тому оскаржуватимуть в апеляційній інстанції.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницького міського суду, 24 січня слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для молодого хлопця, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства).

З матеріалів клопотання стало відомо, що 22 січня підозрюваний разом із двома друзями прийшли до ресторану, де близько 3-ої години ночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, він, висловлюючись нецензурною лайкою, почав безпричинно ображати відвідувачів ресторану. Для з’ясування причин такої поведінки відвідувачі приблизилися до п’яного. Тоді він розпочав бійку. Підозрюваний завдав удар ногою в ділянку живота незнайомому чоловікові, удар кулаком в обличчя і удар стільцем в ділянку тулуба іншому чоловікові.

Надалі підозрюваний повернувся до столу, де знаходилась його сумка і дістав звідти пристрій для відстрілу гумових куль та здійснив з нього декілька пострілів у напрямку групи осіб, серед яких знаходилися двоє вищевказаних чоловіків. Також підозрюваний здійснив декілька пострілів у напрямку двох чоловіків, які підбігли до нього, намагаючись забрати зброю. Після чого, підозрюваний вибіг до туалету ресторану. Там він «заблокувався». Правоохоронці саме там його знайшли та затримали.

Зазначається, що внаслідок протиправних дій, підозрюваний одному із потерпілих спричинив тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення живота, а іншому потерпілому у вигляді вогнепальних поранень грудної клітки та живота.

«При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів», - йдеться у повідомленні суду.

Наразі тривають слідчі дії. Якщо вінничанина визнають винним, йому світить позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Макс Мельник

24 січня, 2022