У Вінниці сокирами знищили понад 14 км браконьєрських сіток

Новини Вінниці / У Вінниці сокирами знищили понад 14 км браконьєрських сіток

Працівники Вінницького рибоохоронного патруля 27 червня знищили 844 одиниці заборонених знарядь лову. Це сітки, раколовки, «екрани», «павуки», «хватки», драчі, ятері та гумові човни. Загальна довжина лише лише утилізованих сітних знарядь лову склала 14 187 метрів.

«Знищувалися знаряддя лову вилучені у порушників відповідно до рішень судів та актів безхазяйного майна», - повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль.

Такі акції відбуваються періодично, по мірі заповнення складу вилученого у порушників.

«Дуже часто рибалки цікавляться, куди ми діваємо майно, вилучене в порушників. Ці питання задають мені як при особистій зустрічі, так і в коментарях в соцмережах. Тому вирішили показати, що ж відбувається насправді з вилученими незаконними засобами лову», - прокоментував «сакральну» подію начальник Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Вінницькій області Олексій Ягельський.

Нагадаємо, незаконні засоби лову патрульні рибоохоронного патруля можуть вилучити двома способами:

Перший — це коли порушники тікають та залишають своє майно на березі чи в воді. Тоді патрульні забирають його, описують та відправляють на зберігання на склад. Через півроку по закону такі сітки знищують.

Другий, коли патрульні виявляють порушника разом з сітками. Такі заборонені знаряддя зберігаються до постанови суду, термін може бути різний.

Ліквідація здійснювалась шляхом приведення сіток у непридатність – рубанням, різанням.

Знищення відбулось у присутності комісії.

«Наразі значна кількість адмінсправ перебуває на розгляді в судах. При винесенні постанови суд вирішує, що робити з ними – повернути порушнику або знищити. Тому чекаємо на їх рішення», - зазначив керівник Вінницького рибоохоронного патруля.

Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення — прохання терміново повідомляти на «гарячу» лінію рибоохоронного патруля Вінниччини: (068) 018 37 52.

Макс Мельник

29 червня, 2023